about pagina schrijven

Beschrijf jezelf eens in 500 woorden

Beschrijf jezelf eens in 500 woorden.

Wat dacht je toen je bovenstaande zin las? Heb je weleens een stukje over jezelf moeten schrijven? Urenlang staren naar het beeldscherm, de tekst weer overlezen en toch dat ene zinnetje er maar weer uithalen, omdat het iets te overdreven is?

Over jezelf schrijven is moeilijk. Het voelt raar om positieve dingen over jezelf te schrijven. Het voelt dan al snel als opscheppen of arrogant gedrag. En het moet ook weer niet te zoetsappig worden, want dat komt dan ook weer niet goed over.

Resultaat: een stuk tekst wat begint met je naam, leeftijd, woonplaats, functie en dan… dan is de lezer al weg. Teveel tekst waarin er te weinig wordt verteld.

De ‘about pagina’ wordt vaak onderschat. Wist je wel dat dit vaak de meest bezochte pagina op een website is? De producten die je verkoopt of de diensten die je levert zijn van cruciaal belang, maar daar zijn er vaak nog honderden van. De mensen willen weten wie jij bent, wat je doet en waarom je dat doet. Een verhaal, dat is wat mensen willen. Valt er iets te beleven op je website? Dan blijven de mensen langer hangen en hoe langer ze op je website blijven, hoe groter de kans wordt dat je iets gaat verkopen.

Voelt het raar om over jezelf te schrijven, maar begin je nu toch te twijfelen over je eigen verhaal op je website? Stuur gerust even een mailtje naar info@tinavandijk.nl. Dan kijk ik wat er verbeterd kan worden en indien nodig kan ik je helpen met een geheel nieuwe tekst. Een tekst met een verhaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *