Het einde van het jaar

Column: het einde van het jaar

En toen was het alweer eind december… We naderen de kerst en hopen de laatste twee weken van december in te gaan. Wat is dit jaar voorbij gevlogen. Een jaar geleden bedacht ik me nog dat ik veel uit 2019 wilde halen, doelen wilde bereiken, maar vooral te leven met de dag. Al een paar jaar wilde ik tekstschrijver worden en in 2018 besloot ik dat wanneer het moment daar was ik dat in 2019 waar wilde gaan maken. Gelukkig is dat gelukt. In 2020 hoop ik vooral heel veel te gaan schrijven, want dat is wat ik het allerleukste vind. Dit jaar heb ik met veel plezier een paar mooie opdrachten mogen afronden en wat krijg ik daar ontzettend veel energie van. En die energie is voor mij een teken dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Met een paar weken hopen we 2020 in te gaan, een nieuw jaar met nieuwe kansen. Een jaarwisseling is voor veel mensen het moment waarop ze gaan nadenken over hun leven en wat ze willen veranderen. Een tijdje terug las ik ergens een artikel wat me aan het denken zette. Helaas kan ik het artikel nergens terugvinden om het door te linken, maar het kwam erop neer dat we niet altijd hoeven te ontwikkelen. Soms is het ook gewoon een keer goed. Uiteraard is het wel belangrijk om je in je werk te ontwikkelen, zodat je je werk naar behoren kunt uitvoeren. Maar je hoeft daarnaast geen drie talen te spreken, je hoeft niet altijd uit te blinken in je sport, je hoeft niet bij elke bijeenkomst te zijn, je hoeft niet altijd de beste te zijn. Soms is het ook gewoon goed. En vaak wanneer je jezelf die rust gunt, dan bedenk je de mooiste ideeën, gewoon omdat daar de ruimte voor is. Dan komt je creativiteit naar boven en ga je doen wat je echt leuk vindt. Wie weet ga je zo ontdekken wat je passie is, wie weet maak je mooie plannen in 2020 en gooi je het in 2021 over een heel andere boeg. Pak tijdig je rust en geef je hoofd wat ruimte. Een keer rust nemen wil niet zeggen dat je lui bent, je geeft je hoofd alleen eens de ruimte om je te laten kiezen wat het beste voor je is.

Zorg goed voor jezelf en geniet van de laatste weken van 2019!

Liefs Tina

1 gedachte op “Column: het einde van het jaar”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *