Tips voor thuiswerken

Column: thuiswerken

‘’Mis je geen mensen om je heen?’’ of ‘’Vind je het niet lastig om regelmaat te houden?’’ Dat zijn vragen die ik de afgelopen tijd vaak heb gekregen. Thuiswerken is dit jaar wel een dingetje geworden hè? Veel mensen moesten dit jaar verplicht thuiswerken. Ik koos er dit jaar zelf voor om dit volledig te gaan doen. Iedereen gaat er weer op een andere manier mee om. Onderstaand mijn manier.

Om maar met de eerste vraag te beginnen, nee ik mis geen mensen om me heen. Ik zie en spreek namelijk nog genoeg mensen. Voor de interviews die ik afneem voor het magazine ‘Trots Op’ spreek ik veel mensen. Soms ga ik een hele dag van afspraak naar afspraak en meestal ga ik bij nieuwe klanten ook even langs om kennis te maken en om de nieuwe opdracht(en) door te nemen.
Ook zijn er dagen dat ik de hele dag aan mijn bureau zit te tikken, maar dat vind ik helemaal niet erg, ik kan namelijk goed over alleen zijn. Er zijn natuurlijk ook weleens momenten dat ik wel even zin heb om onder de mensen te zijn. Op zo’n moment ga ik even naar de winkel of bij iemand even een kopje koffie drinken. Ik heb nou eenmaal ook gewoon recht op pauze haha.  

Of ik het lastig vind om regelmaat te houden? Soms! Ja, natuurlijk is het heel verleidelijk om met je net iets fijner zittende
kleding en een dekentje je dag op de bank door te brengen. Absoluut! Ook de aanvang van je werkdag kun je in principe heel makkelijk een paar uurtjes verder schuiven. Helaas werkt dat in de praktijk niet. Daarom heb ik vanaf het begin een schema voor mezelf gemaakt.

07:30: Opstaan

08:00: Stuk lopen

09:00: Werkdag beginnen

10:00: Koffiepauze

12:00: Lunchpauze + stuk lopen

13:00: Weer aan het werk

15:00: Koffiepauze

16:30: Einde werkdag

Door dit schema merk ik dat ik veel productiever ben. Ik ben nou eenmaal iemand die wel structuur en regelmaat nodig heeft. Voordat ik de werkdag begin ga ik altijd een stuk lopen, hierdoor start ik de dag fit en door te lopen krijg ik meer inspiratie. Ook na de lunch is het lekker om even naar buiten te gaan. Aan één stuk doorwerken dat werkt niet, tenminste niet voor mij. Uiteraard verloopt een dag niet altijd precies volgens schema, en dat hoeft ook niet! Soms ben ik vanwege een deadline ‘s avonds ook nog aan het werk. Dat vind ik ook helemaal prima. Maar nog iets anders, wanneer je thuiswerkt heb je natuurlijk altijd lekker eten binnen handbereik. En wanneer je trek hebt en voor dat gezonde tussendoortje je kast opent, dan lachen die chocoladekoekjes je natuurlijk nog harder toe. Dan is het heel moeilijk om gezond te blijven eten. En wat mij heel erg van mijn werk af kan houden is mijn telefoon. Ik ben nu zover dat ik mijn wifi uitzet wanneer ik aan het werk ben en mijn telefoon weg leg. Mensen kunnen me altijd bellen, maar WhatsApp berichtjes beantwoord ik later wel. De afgelopen tijd ben ik er echt achter gekomen hoeveel (onnodige) tijd die telefoon opeist. Thuiswerken is dus vooral streng zijn voor jezelf. Maar door te herhalen leer je jezelf dingen aan en op een gegeven moment weet je niet beter.

Hoe ga jij om met thuiswerken? Heb je ook een vast
schema? Ik ben erg benieuwd hoe jullie dat doen!

Liefs Tina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *