Gezonde tussendoortjes na sinterklaas

Daag pepernootjes

Rond dit tijdstip zal sinterklaas vast zijn trossen losgooien en ons mooie landje weer uitvaren. Weer terug naar zijn Spanje, terug naar het land van de mandarijnen. Maar nu zitten wij hier nog met alle zoetigheid. Bedankt sint! Maar nu jij weg bent, ga ik mijn eetpatroon weer eens even wat aanscherpen. Meerdere zakken pepernoten en chocoladeletters hebben al een plaatsje gehad in onze voorraadkast. Elke keer weer neem ik me voor om geen ongezonde producten meer in huis te halen, maar toch weten deze suikers en E-nummers onze voorraadkast weer binnen te dringen. Maar nu is het klaar. Ja lieve mensen, echt klaar! Ik ga voornamelijk gezonde producten inslaan. Vanmiddag in mijn pauze ben ik op onderzoek uitgegaan op ons wereldwijde web. Huize van Dijk heeft een goed plan van aanpak nodig om deze monsters van suikers en E-nummers buiten de deur te houden. Het wereldwijde web staat bomvol met recepten voor gezonde tussendoortjes, maar nu heb ik één probleem en dat is te weinig tijd. Daarom ben ik op zoek gegaan naar makkelijke en snelle receptjes. Deze deel ik vandaag met jullie, zodat jullie er misschien ook wat aan kunnen hebben.

Gezonde tussendoortjes:

 • Bananenpannenkoekjes 

Dit pannenkoekje is helemaal hip. Daar kom ik dus net achter. En heel gezond, want je gebruikt alleen een banaan, een ei, kokosolie en een beetje kaneel.

 1. Prak de banaan fijn op een bord. Kluts het ei in een kommetje. Meng het geheel en voeg daaraan 2 theelepels kaneel toe. Meng het tot een egale massa. Je kunt er 3 pannenkoekjes mee bakken.
 2. Verhit een scheutje kokosolie in een koekenpan en schep met een lepel wat beslag in de pan. Laat het even goed bakken, totdat de bovenkant een beetje droog wordt en draai het pannenkoekje dan om. Laat de andere kant nog even goed doorbakken en klaar is je pannenkoekje.

 • Appel met kaneel 

Een eenvoudig en gezond receptje.

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Was de appels en snijd ze in stukjes. Leg de stukjes in een bord of schaal die tegen de hitte van de oven kan. Strooi er vervolgens nog wat kaneel overheen.
 3. Als de oven klaar is met voorverwarmen, dan plaats je het bord in de oven. Het geheel moet 20 minuten in de oven op nog steeds 200 graden. Na 20 minuten heb je een heerlijk gezond tussendoortje.

 • Komkommer met hummus 

Simpel, maar gezond. Het enige wat je hoeft te doen is een komkommer schillen, halveren en besmeren met hummus. Het is natuurlijk ook lekker om gewoon een paar schijfjes komkommer te eten.

 • Rauwkost 

Eenvoudig zelf te maken en mega gezond, want je eet allemaal verse groenten. Dit heb je allemaal nodig:

 1. 1 rode ui
 2. 1 winterpeen
 3. 1 rode paprika
 4. ½ komkommer
 5. 1 eetlepel verse peterselie
 6. 1 eetlepel verse bieslook

Snijd alle groenten, meng het geheel en voeg de peterselie en bieslook toe. Je kunt eventueel nog een dressing naar smaak toevoegen, maar dit hoeft niet.

 • Soep

Wanneer je even trek hebt, dan is het ook altijd goed om een beetje soep te nemen. Cup-a-soup is natuurlijk niet echt gezond, want daar zitten allerlei toevoegingen in, maar een zelfgemaakte soep kan er prima mee door als gezond tussendoortje.

Deze recepten heb ik dus allemaal opgezocht, maar nog niet zelf gemaakt. Dit wil ik deze week nog wel gaan doen en dan zal ik jullie volgende week laten weten wat ik er zelf van vond.

Liefs Tina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *