Een foto met een verhaal maakt je huis persoonlijk

Een mooie herinnering aan de vakantie

Je komt thuis van je vakantie met in je hoofd: ”Die was, die moet zo snel mogelijk worden weggewerkt.” De koffers worden uitgepakt, alles wordt opgeruimd en iedereen pakt het gewone dagelijkse leven weer op. Ondertussen komt er nog even iemand langs voor een bakje koffie om even bij te kletsen over je vakantie en je laat wat foto’s zien op je telefoon. De meeste wassen liggen inmiddels weer in de kast en de eerste dag na je vakantie zit er al weer op. De volgende ochtend is het vakantiegevoel al helemaal vervaagd en het dagelijkse leven neemt je weer volledig in beslag. Af en toe op een verjaardag laat je nog eens wat verdwaalde vakantiefoto’s zien of je post nog eens wat op Instagram, maar dat was het dan ook wel.

Jammer, zoveel mooie herinneringen. Zoveel mooie foto’s!

De trouwe lezers weten dat ik veel met foto’s doe en dat ook zeer waardevol vind. Ook de mensen van drukwerknodig.nl is dat opgevallen en ze hebben me een mooie vakantiefoto op kurk toegestuurd. Dit is voor mij een mooie herinnering aan onze vakantie op Cyprus. Op een avond bezochten we een archeologisch park. Ik ben niet zo’n enorme cultuursnuiver, maar wil toch ook altijd wel graag wat zien wanneer ik op vakantie ben. Alleen maar aan het zwembad of op het strand liggen, dat gaat ook wel een keer vervelen. Het archeologische park was ontzettend interessant, eigenlijk boven verwachting. Wel was het ontzettend warm, ondanks dat we er pas rond de avond waren, maar dat leverde wel weer mooie plaatjes op. De zon ging net onder en we kwamen langs een oud vuurtorentje. Hier heb ik de foto gemaakt die op het kurk is gedrukt. En nog veel meer foto’s uiteraard, want het was daar zo prachtig. Ik ben altijd bang dat ik foto’s kwijtraak en zet ze dan ook altijd op een harde schijf. Ook blijf ik nog steeds fotoboeken maken. Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. Pas heb ik nog weer de boeken van jaren geleden bekeken. Zoals het boek van onze eerste vakantie samen. Daar waren we echt nog super jong en gingen we met de bus naar Spanje, hilarisch als je die foto’s terugziet.

Wanneer ik met vakantiefoto’s bezig ben dan krijg ik alweer zin aan een volgende vakantie. Het lijkt me erg leuk om een rondreis door de Scandinavische landen te maken en dan ook juist de minder toeristische plaatsen op te gaan zoeken. Wie weet ooit, altijd blijven dromen zeggen we dan maar. 

De mooiste foto’s heb ik gemaakt op de plekken waar het niet toeristisch was. Ga eens linksaf waar iedereen rechtsaf gaat, dan kom je de mooiste dingen tegen. Zo is het leven ook wel een beetje toch? Elke keer als ik de trap oploop dan zie ik een stukje van Cyprus, een herinnering en een aansporing om nog meer mooie reizen en foto’s te gaan maken.

Liefs Tina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *