Het thuis gezellig maken

Meubels opknappen

Het najaar is begonnen, de bomen verkleuren en langzaamaan verplaatst alles zich van buiten naar binnen. Weer een hele andere tijd, waarin we veel binnen zullen zitten. De een vindt het een leuke bijkomstigheid en voor de ander is het een ware straf. Door meer binnen te zitten wordt je wereldje natuurlijk iets kleiner, maar gelukkig kunnen we wel lekker naar het bos. Ook kunnen we het binnen weer gezellig maken en dat hoeft altijd helemaal niet veel te kosten. Kaarsen geven al heel veel gezelligheid en warme kleuren maken het af. Zelf vind ik het ook altijd leuk om in huis iets te veranderen. Zo hebben we pas onze kast van wit naar zwart geverfd en is binnenkort ons tv-meubel aan de beurt. Deze gaan we iets smaller maken en daarna ook zwart verven. Maar zo kom je van het één in het ander en ga je steeds meer veranderen. Inmiddels is bijna alles in onze woonkamer wel een puntje van aandacht geworden. Maar wanneer je de basis, waaronder de bank en muren, rustig houdt dan kun je alle kanten op.

Kringloopshoppen

Ik houd zelf van unieke spullen die niet iedereen heeft. Daarom kijk ik altijd graag even bij een kringloop. Als je geluk hebt dan kun je hier hele mooie spullen vinden. Ik kocht er laatst een oude bruine koffer en een stapel boeken die ik nu op onze salontafel heb liggen, een paar kaarsen erop en klaar. Vaak kun je ook met de spullen die je al hebt veel doen. Een staande lamp was me al een tijdje een doorn in het oog en ik wilde hem eigenlijk gaan vervangen. Maar toen gaf iemand me de tip: ‘’Waarom ga je hem niet voor de helft verven?’’ Dat is inmiddels gebeurd en de lamp kan weer een ronde mee, even een nieuwe lampenkap erop en klaar.

Ideeën om het gezellig te maken

Het is zo leuk om het thuis gezellig te maken. En dat kan op heel veel manieren. Verveel je je nu in het weekend? Ga lekker eens iets aparts koken of iets lekkers bakken, zo ben je zo weer een paar uur onder de pannen. Het is ook leuk om een moodboard te maken of eens die leuke ideeën die je altijd al had proberen uit te voeren. Hier liggen ook nog zoveel dingen op de plank die ik ooit nog eens wil doen. Aan ideeën geen gebrek, maar vaak schieten ze er door de dagelijkse sleur bij in. 

Fijne wintermaanden en maak er ondanks de huidige maatregelen toch iets leuks van thuis!

Liefs Tina

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *