Goedkoop leuke dingen doen

Leuk betaalbaar kinderfeestje

Daar sta je dan met de uitnodigingen van het feestje van je kid. Twijfelend sta je daar of je voor het thema Dora, Prinsess of toch Cupcake moet gaan. Je weet het niet meer en je weet al helemaal niet wat je moet gaan doen met acht kids. Je budget laat heel wat te wensen over en buiten dat om hoeft het van jou ook niet zo over de top en duur te zijn. Oké, tijd voor actie! Ik ga je helpen. 

Stap 1: Stel je budget vast! Wat kun je missen? Met exact dit bedrag ga je werken.

Stap 2: Bedenk een plek waar je naartoe wil gaan wanneer je het niet thuis wil houden. Heb je thuis weinig ruimte zowel binnen als buiten? Vraag dan bijvoorbeeld een familielid of vriend of je zijn grasveldje even mag gebruiken.

Stap 3: Onthoud dat het kinderen zijn die geen idee hebben wat iets kost. Als het maar leuk en gezellig is, dan zijn kinderen al tevreden. Het zijn meestal de ouders die alles uit de kast trekken om het zo exclusief en duur mogelijk te maken.

Potjes voor planten beschilderen

Glitters, verf, stickers… laat maar komen. Hartstikke leuk! De kinderen kunnen zelf hun potjes versieren en hier een plantje inzetten. Koop wat goedkope plantjes en klaar. Ondertussen lekker veel koek en snoep en je hebt een leuk feestje! Oh en wat je ook nog kunt doen… wat grotere vazen (kringloop) en wat bloemen kopen. Dan kunnen de kinderen zelf bloemschikken en de vaas versieren.

Paaltjes voetbal

Zoek een grasveldje op, neem een voetbal en voor elk kind een flesje water mee en let the games begin. Ieder kind zet zijn flesje water in het gras en moet deze beschermen. Maar je mag niet langer dan een halve minuut bij je flesje blijven staan, het is ook de bedoeling dat je het flesje van iemand anders onderuit haalt. En uh… jij bent trouwens de scheidsrechter, succes!

Fotoshoot

Heb je zelf een goede camera of misschien iemand in je omgeving? Ga er lekker op uit en ga ergens een fotoshoot doen. Leuk om te doen met een kinderfeestje voor meiden die al wat ouder zijn. Neem leuke ballonnen, make-up, gekke verkleedkleren en wat te eten en te drinken mee en ze vermaken zich vast de hele middag.

Op borden tekenen

Koop wat goedkope bordjes en porseleinstiften en laat de kinderen op de borden tekenen. Zo hebben ze een leuk bordje om mee naar huis te nemen. Ook kun je dit met mokken of andere dingen doen, super leuk!

Verstopspel

Dit spel is leuk voor jongens en voor meiden. Je verdeelt de kinderen in twee groepen en geeft ze allemaal stoepkrijt mee. Er vertrekt één groep en deze zet pijlen op de straat om aan te duiden welke kant ze op gaan. De andere groep wacht even en gaat ze daarna achterna en moet de pijlen zoeken en proberen om de tegenstanders zo snel mogelijk te vinden. Een leuk spel voor buiten, waar ze wel een tijdje zoet mee zijn.

Timmerfeestje

Heb je ruimte? Ja? Mooi, dan is deze optie waarschijnlijk leuk voor jou! Regel wat afvalhout en pallets en de kinderen (jongens) kunnen lekker de hele middag een hut bouwen. Hier hebben ze later ook nog wat aan. Koop voor elke knul een hamer en schrijf er zijn naam op, dan kunnen ze deze aan het einde van de dag lekker mee naar huis nemen.

Organiseer een modeshow

Verzamel allemaal oude kleren en verkleedspullen en laat de kinderen deze zelf versieren met knutselspullen, glitters enz… Laat ze lekker creatief zijn en doe aan het einde van het feestje een modeshow.

Handletteren

Voor wat oudere meiden is het leuk om te gaan handletteren. Koop voor iedereen een pakketje met spulletjes en ze vermaken zich vast de hele middag.

Schoolbordverf

Laat de kinderen hun eigen krijtbord maken. Dit kun je doen op allerlei verschillende dingen. Je kunt gewone houten plankjes kopen, maar er zijn ook diverse andere creatieve manieren.

Koekjes bakken en versieren

Altijd leuk en hier ben je ook best een tijdje mee bezig. Daarna wat knutselen, alle kinderen een zakje koekjes mee naar huis en klaar.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips! Veel succes!

Liefs Tina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *